Gör som hundratals andra
bli en nöjd kund hos TSS Tak idag!
Vi firar 30 år - Vi hjälper er med omläggning och renovering av tegeltak & papptak i Stockholm

TSS Tak & Lösullsisolering

Takvård

Tegeltvätt

Det finns faktiskt små knep för att göra ditt hus vackrare oavsett ålder. Visste du exempelvis att ett praktiskt moment som tvättning av taket faktiskt kan förlänga livslängden på ditt tak med flertalet år? En tegeltvätt kan göra enorma skillnader för takets och faktiskt hela husets Utseende samtidigt som det så klart ökar det totala värdet på fastigheten.

Tegeltvättning lönar sig!

Fördelarna med en ordentlig tvättning av taket är många, det ger först och främst ett förskönat utseende och piffar upp hela huset som sådant men det minskar även risken för att problematiska fuktskador ska uppkomma. Skador som påverkas av kompakt och ansamlad fukt blir dessutom värre ju längre man väntar med att få det åtgärdat, och ser man inte över sitt tak finns ju så klart risken att det handlar om flera år.
Börjar det växa mossa på taket kan detta bidra till att fukten stannar kvar, vilket i sin tur kan leda till att pannorna skadas och går sönder vid kyligare årstider.

Det absolut säkraste och tryggaste sättet att motverka denna typ av skador på ens tak är att anlita professionell hjälp med en tegeltvätt. Vi på TSS erbjuder en effektiv och modern tegeltvätt som utförs av vår erfarna och vana personal.

Hur går det då till, undrar du!

När vi är på plats så borstar eller skrapar vi bort mossan och lös lav, därefter sprutar vi taket med medlet och påväxten dör omgående, sedan sköter naturen resten.
Alger och mossa är borta inom 1 år och lav ca:2år. Ytorna är fria från påväxt upp till 4år.
Utsatta ytor med mycket skugga och nedfall av nya näringsämne kan få påväxt tidigare.

Vi tar med oss allt avfall och gör rent och snyggt efter oss.

Vi utför tegeltvättning i hela Mälardalsregionen och ser fram emot att höra från dig!